Bio

ressenya breu

RESSENYA BREU [2023]

Lluís Sanz naix com a músic al voltant de la música d’arrel valenciana. El seu aprenentatge d’instruments de vent tradicional li han portat a recórrer diferents localitats de la nostra geografia i festivals de música folk d’Europa. Al llarg dels anys a més d’intèrpret exerceix com a docent en diferents agrupacions musicals. En la seua vessant més acadèmica és intèrpret d’oboé barroc i xirimies medievals i renaixentistes. Al juliol de 2019 inaugura el festival OFF ROMÀ de SAGUNT A ESCENA amb el concert “Notes a la Ciutat”, una reinterpretació de melodies per a dolçaina i piano.


Vaig nàixer el 1974 a Dajla (Sahara Occidental) i la meua infància la vaig viure a la població de Torrent (València).

El meu primer instrument (tindria uns cinc anys) va ser un saxo tenor de plàstic, com el que portava Gaby el de los Payasos de la Tele. Totes les vesprades m’ajuntava amb el meu veí Rafa, ell amb la seua bateria de joguet i jo amb el meu flamant saxo gris plata improvisant la nostra xicoteta “big band” … 🙂

La meua carrera musical comença als sis anys a la Colla de Dolçainers de Torrent, aprenent a tocar el tabal i la dolçaina de la mà de Felip Ricart.

Al llarg dels anys he fet alguns cursos de violí, contrabaix, percussió, cor, direcció i vaig ser l’editor de la revista electrònica “El Club de la Dolçaina“. Vaig estudiar dolçaina al Conservatori Municipial José Iturbi de València, amb el professor Xavier Richart i oboè barroc al Conservatori Superior de Música de Castelló amb el professor Pere Saragossa.

Actualment impartisc classes de dolçaina a les escoles de la Unió Musical de Paiporta, la Unió Musical de l’Eliana, en el conservatori de l’Ateneu Musical del Port de València i en la Unió Musical de Picanya.  També impartisc altres assignatures com a llenguatge musical, Cultura Musical i Informàtica Musical.

Si necessites el meu currículum musical en PDF, envia’m un correu a hola@luissanzruiz.es


RESEÑA BREVE

Lluís Sanz nace como músico alrededor de la música de raíz valenciana. Su aprendizaje de instrumentos de viento tradicional le han llevado a recorrer diferentes localidades de nuestra geografía y festivales de música folk de Europa. A lo largo de los años además de intérprete ejerce como docente en diferentes agrupaciones musicales. En la su vertiente más académica es intérprete de oboe barroco y chirimías medievales y renacentistas. En julio de 2019 inaugura el festival OFF ROMÀ de SAGUNT A ESCENA con el concierto “Notes a la Ciutat”, una reinterpretación de melodías para dolçaina y piano.


Nací en 1974 en Dajla (Sahara Occidental) y mi infancia la viví en la población de Torrent (València).

Mi primer instrumento (tendría unos cinco años) fue un saxo tenor de plástico, como el que llevaba Gaby el de los Payasos de la Tele. Todas las tardes me juntaba con mi vecino Rafa, él con su batería de juguete y yo con mi flamante saxo gris plata improvisando nuestra pequeña “big band”… 🙂

Mi carrera musical empieza a los seis años en la Colla de Dolçainers de Torrent, aprendiendo a tocar el tabal y la dolçaina (dulzaina valenciana) de la mano de Felip Ricart.

A lo largo de los años he hecho algunos cursos de violín, contrabajo, percusión, coro, dirección y fuí editor de la revista electrónica “El Club de la Dolçaina“. Estudié dolçaina en el Conservatori Municipial José Iturbi de València, con el profesor Xavier Richart. y oboe barroco con el Conservatori Superior de Música de Castelló con el profesor Pere Saragossa. Doy clases de dolçaina y dirijo grupos de dolçainers (dulzaineros).

Actualmente imparto clases de dolçaina en las escuelas de la Unió Musical de Paiporta, la Unió Musical de l’Eliana, en el conservatorio del Ateneo Musical del Puerto de València y en la Unión Musical de Picanya.  También imparto otras asignaturas como lenguaje musical, Cultura Musical e Informática Musical.

Si necesitas mi currículum musical en PDF, envíame un correo a hola@luissanzruiz.es

Feu un comentari