Skip to content

La dansà: partitura didàctica

27 junio, 2017

Una discussió productiva amb un alumne m’ha obert els ulls, la gran majoria no saben entrar amb el ritme de dansà perquè les partitures estan mal transcrites, ni 2/4, ni 6/8 (que he vist), ni 3/4, ni 2/2, ni tant sols 3/2… Exclusivament 6/4 per a totes (així ho mana el patró rítmic del tabal), qualsevol dansà es pot escriure en aquest compàs. Segons en quin temps estiga escrit l’inici de la melodia ja no hi haurà problemes amb les entrades. Cal desterrar la frase “a l’altra” perquè només saben entrar els que tenen experiència.

DansàPotser com diu el polifacètic Josemi Sánchez en un comentari de Facebook –el “problema” no està en el patró mètric emprat per la transcripció (negra, corxera, semicorxeres, negra amb puntet, blanca, etc.) de la melodia. Senzillament, cal escriure abans el patró rítmic del tabal-.  Però si estandarditzem el patró rítmic, queda perfecte a 6/4, en un sol compàs, molt més clar i didàctic, evitant així anar amb milers de partitures amb 2/4, 3/4, etc.

També podeu observar que en un recull de danses de Pau Llorca, totes són escrites en 6/4. Molt més clar.

Ara, a la típica frase “a l’altra“, afegim en quin temps entrar. Per exemple, en la dansà de la Cadena, diríem a l’altra al 6.

Fàcil!

 

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: